АНАЛІТИКА

Озвучено ціни на пшеницю в Україні

15.11.2021 08:01
Silhozp33-600x370

Вчора на світових біржах продовжилося зростання цін на пшеницю на тлі невизначеності з постачанням Чорноморської пшениці з нового року. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

Грудневі ф’ючерси на чорноморську пшеницю на Чиказькій СВОТ додали ще 1,5$/т та досягли рекордного рівня 354 $/т ставши найдорожчою м’якою пшеницею на біржах.

При цьому ціни пропозицій російської та української пшениці на фізичному ринку залишаються на рівні 330-340$/т FOB, оскільки ціни попиту залишаються на нижчих рівнях, і у покупців є можливість купити європейську пшеницю за дешевшими цінами на рівні 320-330$/т FOB.

 Грудневі ф’ючерси на пшеницю на Паризькій Euronext вчора також підскочили на 2,25 €/т і досягли рекордного рівня до 297 €/т (339,72 $/т), але зниження курсу євро як і раніше стримує зростання цін на європейську пшеницю в доларах, а вона на 15$/т дешевше чорноморських ф’ючерсів.

Ціни на пшеницю на американських біржах вчора також зростали незважаючи на скорчений торговий день через свято ветеранів, і сьогодні ринок отримає інформацію про експортні продажі за тиждень, що можливо скоригує ціни. Прогнози опадів у південно-західній частині американських рівнин можуть поліпшити стан посівів озимої пшениці найближчим часом, що можливо послабить тиск на ціни.

Грудневі ф’ючерси в США вчора виросли:

  • на 3,49 $/т до 299,6 $ / т на м’яку озиму пшеницю в Чикаго;
  • на 3,85 $/т до 304,2 $/т на тверду озиму пшеницю в Канзас-Сіті;
  • на 2,57 $/т до 387 $ / т на тверду Яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

В Аргентині та Австралії триває збирання пшениці, і ціни пропозиції на рівні близько 300-320$ / т FOB, але продовжують підвищуватися слідом за європейськими та чорноморськими котируваннями.

Читайте також: В Україні прогнозують подальше зростання ціни на соняшникову олію.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: