НОВИНИ

Озвучено ціни на першу суницю

22.04.2022 10:01
sunytsia-sadova-polunytsia-23362

У продаж почали надходити перші партії суниці садової із південних регіонів. Цього року сезон стартував на тиждень раніше, проте ціни дещо нижчі. Про це розповіли аналітики EastFruit, пише agronews.ua.

«Перші малооб’ємні партії суниці виробники південних областей України пропонують у середньому по $6,6/кг, тоді як торік перша ягода надійшла від виробників на ринок більш ніж на 15% дорожче, в середньому по $7,89/кг. У цьому випадку важливу роль відіграла девальвація національної української валюти у порівнянні з минулим роком. Але навіть якщо не враховувати різницю валютних курсів, сьогоднішні ціни на перші партії суниці з українських теплиць продавалися б практично на 10% дешевше, ніж така сама продукція, але вже після 23 квітня 2021 р.», — зазначили аналітики.

Зниження цін вони пояснюють, зокрема, і низьким попитом. Оскільки ягоди не є продуктом першої необхідності, то в кризовий період більшість споживачів відмовляються від них.

«Якщо брати до уваги той факт, що на сьогодні вся територія Херсонської та значна частина Запорізької областей окуповані, основні проблеми у сегменті суниці в Україні ще попереду, оскільки основна частка цих ягід вирощується у відкритому ґрунті саме у вищезгаданих частинах України. І саме ягодами з південних областей країни традиційно закривали свої потреби усі провідні підприємства із заморожування плодоовочевої продукції», — розповів Олександр Хорєв, керівник проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

Читайте також: Рада пропонує спростити використання землі під час воєнного стану .



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: