ВАЖЛИВО

Озвучено ціни на першу чорницю

19.07.2021 10:35
Черника-против-недугов

Сезон чорниці в Україні зараз в самому розпалі. Ягоду на базарах можна купити дешевше, ніж малину і лохину. Фермери просять за чорницю від 55 гривень за літр. Як з’ясувалося, найдешевша ягода продається на оптових ринках і уздовж трас. Про це повідомляє ukraine.web2ua, пише agronews.ua.

Жителі навколишніх сіл, які і збирають ягоду в лісах уздовж доріг, там її і продають. Відповідно ціна такої ягоди дешевше, ніж на ринку, куди чорницю потрібно транспортувати. Наприклад, на трасах в Житомирській області є чорниця за 55 і за 60 гривень за літр.

Ціни на міських ринках коливаються в діапазоні від 80 до 100 гривень за літр. За 80 гривень продають чорницю середньої якості, добірні ягоди коштують по 90-100 гривень.

Закупити чорницю оптом можна по 40 гривень за кілограм. Так продавці і роблять, а потім продають ягоду на ринках по 80 гривень за кілограм.

На оптових ринках України вже подешевшали і інші ягоди – вишня і малина. Саме час робити заготовки ягід на зиму, а то їх сезон дуже швидко закінчиться. Вишню на ринках зараз можна купити за 50-85 гривень / кг, смородина впала в ціні до 65-95 гривень / кг. Лохина коштує в середньому від 200 до 250 грн / кг.

Нагадаємо, що на Рівненщини штрафують за збір чорниці.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: