НОВИНИ

Озвучено ціни на олійні

30.12.2021 09:02
maslo-672x372.jpg.pagespeed.ce_.0vgefb5tng-1

У 2022 році чорноморський ринок соняшникової олії зіткнеться з проблемами, оскільки на тлі прогнозів рекордного виробництва олії виробники стримують продажі насіння, – повідомляє видання S&P Global. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

Індія, що є найбільшим світовим покупцем рослинних олій, планує у 2021/22 МР збільшити їх імпорт до 14 млн т, зокрема соняшникової – до 2,4 млн т у порівнянні з 1,88 млн т у 2020/21 МР, чому сприятиме зниження імпортного мита та збільшення світового виробництва. Протягом 2021 року Індія неодноразово опускала імпортні мита на продовольчі олії, щоб зупинити зростання світових цін.

Перші прогнози виробництва соняшникової олії в Україні в поточному сезоні були не надто оптимістичними, оскільки спека могла знизити врожай соняшника. Проте наразі очікується, що у 2021/22 МР виробництво соняшникової олії в Україні виросте у порівнянні з попереднім сезоном на 23% до рекордних 7,1 млн т. А площі сівби соняшника залишаться на значному рівні завдяки високим цінам, що будуть стійкими до «ведмежих» чинників.

На європейському ринку пальмової олії, де протягом 2021 р. ціни виросли з 1045 $/т до рекордних 1377,5 $/т очікуються стабільно високі ціни і у першому кварталі 2022 року на тлі дефіциту робочої сили в Малайзії та високого мита на пальмову олію в Індонезії. Крім того, на європейський ринок пальмової олії впливатимуть обмеження через Covid-19 та погодні умови в основних країнах – експортерах Азії.

Нагадаємо, що закупівельні ціни на соняшник в Україні впали до тримісячного мінімуму, оскільки зниження цін на нафту посилює тиск на ринки рослинних олій, а поширення нового штаму короновірусу може призвести до посилення карантинних обмежень в Європі.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: