ВАЖЛИВО

Озвучено ціни на молоко в Україні

14.04.2021 12:35
picture2_ukrainskie-

Не дивлячись на квітень місяць, середні ціни на молоко все ще залишаються стабільними. Окремі виробники вже отримали протоколи із зниженням ціни, проте останній моніторинг ще не показав змін середньої ціни в розрізі всіх регіонів. Про це повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока, пише agronews.ua.

Переважно змінилися ціни на малі та середні партії вищого та першого ґатунків, проте це відбувалося точково і загалом там, де раніше вони були встановлені вище середньоринкової медіани.

Таким чином, середні ціни залишаються на своїх попередніх рівнях:

– екстра ― 10,21 грн/кг,

– вищий ― 9,81 грн/кг,

– перший ― 9,26 грн/кг,

– середньозважена трьох ґатунків ― 9,76 грн/кг. (без ПДВ).

Середньоринковий діапазон коливання цін на середні та великі партії молока екстрґатунку по регіонах: північ та центр ― 9,80-10,5 грн./кг; південь ― 9,80-10,5; схід ― 9,75-10,5 грн./кг; захід ― 9,70-10,45 грн/кг.

Аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць зазначає, що стабільність цін у цей період визначається дефіцитом сировини, який зараз і нівелює сезонні коливання. Темпи вибуття корів в секторі особистих селянських господарств досягнули точки, яка не дозволить забезпечити потрібний вал молока. Це дає усі підстави говорити про те, що цьогоріч сезону великого молока як такого не буде, з чим неофіційно погоджуються представники переробки. Тому очікується, що цьогоріч низхідний тренд матиме значно менший ступінь «просідання» цін у весняно-літній період.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: