НОВИНИ

Озвучено ціни на кукурудзу

21.07.2021 08:00
pr37n01_cortevaagriscience

Нова хвиля захворювань короновірусом та дані про прискорення інфляції у США вчора на тлі зниження цін на нафту на 7-8% обвалили фондові ринки США, що призвело до зниження котирувань на сою, канолу та кукурудзу на 2-3%. Але наприкінці сесії ціни на кукурудзу відновилися до п’ятничного рівня на прогнозах несприятливої погоди у США та Бразилії. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

За даними агенції Agrural, станом на 15 липня кукурудза другого врожаю в Бразилії зібрана на 30% площ, що на 13% менше ніж торік внаслідок затримки сівби. Прогноз другого врожаю кукурудзи залишається на рівні 59,1 млн т, що на 16 млн т поступається торішньому та на 22 млн т – початковому прогнозу.

В понеділок у південних штатах Бразилії спостерігалися приморозки, які триватимуть ще кілька днів та можуть знизити якість та обсяг врожаю кукурудзи. Нагадаємо, що частину посівів пошкодили приморозки декілька тижнів тому. Фермери повідомляють про дефолти по експортним контрактам, укладеним за низькими цінами в очікуванні великого врожаю, тому прогнози експорту також суттєво знизяться.

Вчора на біржі в Чикаго вересневі та грудневі ф’ючерси на кукурудзу знизилися на 3%, але наприкінці торгів відновилися до 220,8 $/т та 219,2 $/т відповідно, майже не змінившись за місяць.

Прогнози спеки з мінімальними опадами в наступні 7-10 днів у північно-західних районах кукурудзяного поясу США підтримують ринок кукурудзи. Завдяки нещодавнім опадам кількість посівів кукурудзи у доброму або відмінному стані в США залишилася на рівні 65% у порівнянні з 69% торік. У штатах Північна, Південна Дакота та Мінесота в доброму або відмінному стані знаходяться 29%, 30% та 42% посівів відповідно.

Спека негативно впливає на посіви кукурудзи, які знаходяться в стадії запилення. У фазі шовкування знаходяться 56% у порівнянні з 55% рік тому та 52% в середньому за 5 років.

За тиждень з США експортовано 1 млн т кукурудзи, а загалом в сезоні – 60,16 млн т. Але, щоб вийти на прогнозовані USDA 72 млн т, потрібно протягом 7 тижнів сезону 2020/21 відвантажувати по 1,7 млн т, що майже нереально.

Скорочення поставок з Бразилії та активний імпорт з боку Китаю сприятимуть активізації експорту кукурудзи з США. За даними митниці, Китай у червні імпортував рекордні 3,57 млн т кукурудзи, що втричі перевищує показник червня 2020 р. У першому півріччі 2021 р. імпорт кукурудзи виріс у порівнянні з аналогічним періодом минулого року у 3 рази до 15,3 млн т.

На кінець червня поголів’я свиней в Китаї виросло у порівнянні з відповідним торішнім показником на 29,2% до 439,11 млн голів, і кукурудза є критично важливою складовою кормів.

В Україні форвардні ціни на кукурудзу з поставкою в порт у жовтні-листопаді залишаються на рівні 225-230 $/т, оскільки погода сприяє розвитку посівів, а зниження температури наступного тижня покращить запилення та формування врожаю.

Нагадаємо, що на Херсонщині засуджено бухгалтера одного з фермерських підприємств.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: