НОВИНИ

Озвучено ціни на кукурудзу

27.05.2021 08:08
kukuruza-2

Вчора на даних про високі темпи сівби кукурудзи у США та прогнозах опадів ф’ючерси на кукурудзу на біржі в Чикаго обвалилися на 6%. На ринок також тисне падіння цін на пшеницю, якою завдяки нижчій ціні все більше заміняють кукурудзу, а також нові плани Китаю по стабілізації цін на сировину. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

В Бразилії у штаті Парана пройдуть дощі, тоді як у Мато Гросу посилюється посуха, внаслідок чого прогнози врожаю кукурудзи продовжують знижувати. Хоча трейдери вважають, що падіння виробництва в Бразилії буде компенсоване його зростанням у США та Україні.

На біржі в Чикаго липневі ф’ючерси на кукурудзу впали на 6,3% до 244,1 $/т, а грудневі –  на 5% до 203 $/т, втративши за два дні 6,1% ціни.

Поштовхом до зниження цін стала заява Комісії з нацрозвитку та реформ Китаю про наміри посилення контролю за цінами сировинних товарів в межах 5-річного плану. Для стабілізації внутрішнього ринку та цін на продукти планується збільшити поставки зерна за допомогою інтервенцій. Трейдери побоюються, що Китай у 2021/22 МР збільшить поставки кукурудзи з власних резервів та скоротить її імпорт.

Падіння цін на пшеницю на світових біржах посилює тиск на ринок кукурудзи. На тлі високих запасів пшениці старого врожаю та прогнозів нового врожаю азійські покупці все активніше замість кукурудзи купують чорноморську фуражну пшеницю з поставкою у липні-серпні, коли обсяг експорту кукурудзи з Бразилії зменшиться через поганий врожай.

В Україні закупівельні ціни на пшеницю старого та нового врожаю в портах знизилися до 233-235 $/т, тоді як ціни на кукурудзу залишаються на рівні 270-275 $/т для поставок у травні – червні та 240 $/т для поставок у листопаді.

Після вчорашнього обвалу біржових ф’ючерсів, сьогодні українські покупці суттєво відкоригують ціни, що збільшить продажі з боку виробників, які намагатимуться продати зерно за високою ціною.

Нагадаємо, що в Україні значно подорожчали крупи.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: