НОВИНИ

Озвучено ціни на кукурудзу

06.05.2021 08:39
b2c83b18

В понеділок ф’ючерси на кукурудзу на чиказькій СВОТ дещо подешевшали на тлі активізації сівби, проте вже у вівторок вони відновили зростання на даних про посилення посухи в Бразилії. За останні три сесії ф’ючерси на кукурудзу подорожчали на 7%: травневі – до 275,6 $/т, липневі – до 274,4 $/т, грудневі – до 229,5 $/т. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

Драйвером подорожчання залишається спекотна та суха погода в центральних регіонах Бразилії, де посіви кукурудзи другого врожаю знаходяться у фазі цвітіння. Відсутність опадів та температура повітря понад 30 оС в найближчі 7-8 днів призведуть до подальшого зниження прогнозів виробництва.

Обсяг проінспектованої для експорту кукурудзи виріс за тиждень до 2,1 млн т, що перевищило очікування експертів та підтримало ринок. З початку сезону вже експортовано 43,3 млн т, що на 20 млн т перевищує відповідний показник попереднього року та складає 63% від прогнозу експорту на поточний сезон. Щоб вийти на прогнозні показники, щотижня до кінця сезону потрібно відвантажувати майже 1,45 млн т кукурудзи.

За даними щомісячного звіту USDA по переробці кукурудзи, в березні для виробництва етанолу було використано 10,67 млн т зернової, а загалом в сезоні – 72,9 млн т, що складає 57,7% від прогнозованих USDA у квітні 126,4 млн т. Щоб досягти прогнозного рівня потрібно щомісяця споживати 10,7 млн т кукурудзи до кінця сезону.

Сприятлива погода прискорює темпи сівби кукурудзи в США. За даними щотижневого звіту МСГ США, станом на 2 травня кукурудзою засіяно 46% запланованих площ у порівнянні з 48% торік та 36% в середньому за 5 років на цю дату. У Південній та Північній Дакоті сівбу затримують приморозки, а в Мічігані та Вісконсині – опади. Але тепла погода з періодичними дощами, яку прогнозують наступного тижня, дозволить пришвидшити сівбу.

Нагадаємо, що Україна відроджує вітчизняне сільгоспвиробництво.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: