ГОЛОВНЕ

Озвучено ціни на кукурудзу

15.04.2021 18:07
news-20180921-effective-technologies-for-corn-cultivation-in-the-central-chernozemye-region_main.1024x573

Американська кукурудза продовжує впевнений рух вгору – травневий контракт зріс до 5.94 $/бу. Основним фактором підтримки стали новини зі сторони Бразилії, де наразі вже прогнозується падіння виробництва кукурудзи другого врожаю. Про це повідомляє Телеграм-канал Barva Invest, agronews.ua.

Посівна при цьому ще триває – засіяно 99,6%, залишилися для посіву серед ключових штатів тільки Сан-Паулу і Парана. Фермери при цьому фіксують, що тільки 76% посіяної кукурудзи другого врожаю в Парані оцінюється у доброму стані, тоді як її середній рейтинг зазвичай становить 93%.

Крім Бразилії, гравці ринку занепокоєні посушливими погодними умовами в США, які можуть також негативно вплинути на посіви кукурудзи – фермери в південних штатах при цьому не збавляють обертів та активно проводять посівну в надії на те, що в погодних прогнозах таки з’являться найближчим часом дощі.

Що стосується України, то старий врожай зберігає за собою слабкий потенціал руху ціни вгору на тлі кволого попиту, при цьому вартість нового врожаю достатньо непогано виросла в останні дні на тлі глобальних новин.

Кукурудза:
-Травневий контракт кукурудзи на Чикаго (ZCK21) – 5.94 $/бу
-Травневий контракт кукурудзи Black Sea (KHK21) – 265.00 $/т
-Спот, Одеса (CPT) – 255.00 $/т.

Нагадаємо, як змінилися ціни на рослинні олії.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: