АНАЛІТИКА

Озвучено ціни на борщовий набір

27.05.2022 12:01
5bbfbe490eb47-----------------

З 23 лютого до 23 травня продукти з борщового набору подорожчали на 7%. Найдорожчим інгредієнтом борщового набору є м’ясо, яке додає страві більш ніж половину вартості. Про це повідомляє delo.ua, пише agronews.ua.

Про це повідомляють аналітики сервісу доставки продуктів Zakaz.ua. Вони проаналізували зростання цін на продукти, що входять до складу традиційної страви у столичних супермаркетах.

Майже всі інгредієнти, крім білокачанної капусти та буряків, зросли в ціні. Капуста та буряк подешевшали на 33% та 14% відповідно. Найбільше підскочила ціна на олію – на 35%, середня вартість якої у столичних супермаркетах становить 55 грн.

  • “Значно зросла ціна на томатну пасту – на 30%. Станом на 23 травня вона коштує в середньому 41 грн, тоді як у лютому ціна становила 32 грн. Водночас, картопля подорожчала на 24%, а морква та цибуля на 20 Найменше з борщового набору подорожчало м’ясо – ціна зросла на 8%. Однак, враховуючи, що це найдорожчий продукт серед усіх компонентів, це зростання значно вплинуло на загальну вартість борщу, про що йтиметься», – кажуть аналітики.

Щоб визначити вартість, за основу було взято найбільш класичний рецепт борщу з розрахунком на 3,5-4 літри. На 23 травня 2022 року каструля червоного борщу такого обсягу в середньому коштуватиме 113 грн. Це на 7% дорожче, ніж у довоєнний період. Найдорожчим інгредієнтом борщового набору є м’ясо. Воно додає страві в ціні понад половину вартості. Без м’яса страва коштує близько 50 грн. проти 47,2 грн. у лютому.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: