НОВИНИ

Озвучено чіткі кроки розвитку конярства в Україні

16.12.2021 14:02
cropped-коні-1

14 листопада під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулося  засідання робочої групи з  питань сприяння розвитку галузі конярства. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики, пише agronews.ua.

У заході взяли участь представники Мінагрополітики, Національної академії аграрних наук, ДПСС, ДП «Конярство України», профільних асоціації, а також обласних державних адміністрацій.

«Безумовно, конярство як галузь має розвиватися. Насамперед має бути комплекс заходів — це розвиток в селекції, виведення нових порід, державна підтримка галузі, популяризації коней на вітчизняному та зарубіжному ринках шляхом проведення виставок, аукціонів, виступів коней на міжнародних змаганнях», — зазначив Тарас Висоцький.

Учасниками засідання було обговорено проблемні питання у галузі конярства, зокрема, щодо необхідності внесення змін до нормативно-правових актів, які стосуються племінної справи у конярстві, та необхідності їх адаптації до міжнародних  вимог, а також питання стосовно переміщення коней на території України та тимчасового ввезення/вивезення за кордон для участі у змаганнях. 

Також, було піднято низку питань, які стосуються ветеринарних та протиепізоотичних заходів у конярстві,  проблематики щодо підготовки та стажування  фахівців з випробування та тренінгу коней.

Крім того, обговорено подальші кроки та ключові питання, які будуть винесені на наступне засідання.

Читайте також: Близько 63% українців вважають реформу децентралізації потрібною.



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: