НОВИНИ

Озвучена інформація про результати приватизації концерну «Укрспирт»

16.02.2021 11:01
630_360_1570694588-525

В рамках реалізації Програми реформування та розвитку спиртової галузі Мінекономіки інформує про проміжні результати приватизації концерну «Укрспирт». На сьогодні до Фонду державного майна України передано на приватизацію 4 державних підприємства – учасників Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (концерн «Укрспирт»). Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише agronews.ua.

Йдеться про «Бучацький мальтозний завод», «Гайсинський спиртовий завод», «Тростянецький спиртовий завод» та «Вінницький лікеро-горілчаний завод».

Крім того, Фонд державного майна прийняв рішення про приватизацію ще 3-х державних підприємств – учасників концерну «Укрспирт». Наразі триває процес передачі функцій з управління підприємствами від Мінекономіки Фонду державного майна України таких підприємств: «Барський спиртовий комбінат», «Ганнопільський спиртовий завод», «Уладівський спиртовий завод».

Решта 27 державних підприємств – учасників концерну «Укрспирт» запропоновані міністерством для включення до переліку об’єктів права державної власності, що підлягатимуть приватизації у поточному 2021 році. Після прийняття Фондом державного майна України відповідних рішень, функції з управління державними підприємствам будуть передані державним органам приватизації для їх подальшого продажу.

«Мінекономіки на регулярній основі проводить координаційні наради з учасниками процесу реформування спиртової галузі. Адже згідно з урядовим планом реформування галузі є чітка ціль: у 2021 році приватизацію по більшості підприємств – завершити», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Нагадаємо, за скільки продано Мартинівський спиртзавод.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: