ВАЖЛИВО

Висоцький: запрошую ОТГ приєднатися до другого пілоту Державного Аграрного реєстру

21.04.2020 12:32
https://agronews.ua/

Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України запрошує ОТГ приєднатися до другого пілоту Державного Аграрного реєстру. Про це він повідомив на своїй Facebook сторінці, пише agronews.ua.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, спільно з Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування “Всеукраїнською асоціацією громад” у координації з уповноваженим Президента із земельних питань за підтримки проекту Світового Банку та ЄС “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні” розпочинають другу фазу пілотного впровадження Державного аграрного реєстру (далі – ДАР). 

“У рамках другої фази пілоту відібрані ОТГ будуть допомагати здійснювати реєстрацію та перед-реєстраційні дії для аграріїв та надаватимуть консультації щодо функціонування ДАР. Усім ОТГ буде надано інформаційні матеріали та проведено тренінги щодо користування реєстром, а також буде забезпечено щоденну підтримку протягом чотирьох тижнів періоду впровадження пілоту”, – наголосив Тарас Висоцький.

ДАР – це автоматизована інформаційна система збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції, з метою реалізації державної аграрної політики, зокрема в частині надання державної підтримки виробникам сільськогосподарської продукції. 

Обов’язковими критеріями при відборі ОТГ є: 

– наявність персоналу (мінімум 2 особи), який виконуватиме роль ОТГ у рамках пілоту і безпосередньо здійснюватиме комунікацію з адміністраторами пілоту та реєстрацію аграріїв; 

– мають перспективи розвитку дрібних та середніх фермерських господарств; 

– наявність комп’ютера, який може використовуватися  регулярно задля реєстрації в реєстрі, що приєднаний до мережі Інтернет*

ОТГ, які візьмуть участь у пілоті, матимуть такі переваги: 

– отримання відомостей про кількість, тип, площу в обробітку та інші характеристики сільськогосподарських виробників на території ОТГ; 

– інформування ОТГ та аграріїв на їх території про програми державної підтримки; 

– регулярні звіти протягом пілотного періоду щодо стану земельних відносин на території ОТГ; 

– отримання консультаційної допомоги щодо виправлення помилок у відомостях про земельні ділянки у користуванні аграріїв.

Роль ОТГ у рамках пілоту: 

– поширювати інформацію про ДАР серед аграріїв та залучати їх до реєстрації; 

– надавати консультації щодо функціонування ДАР та процесу реєстрації; 

– допомагати здійснювати реєстрацію та перед-реєстраційні дії для аграріїв; 

– надавати проекту зворотній зв’язок щодо впровадження пілоту у вигляді пропозицій, рекомендацій, звітів, побажань аграріїв, тощо.  

ОТГ, охочі взяти участь у пілоті, можуть подати відповідну заяву перейшовши за посиланням:  https://form.jotform.com/201003603658950

Заяви приймаються до 29 квітня (включно)“, – підкреслив Тарас Висоцький.

Деталі щодо участі та критеріїв відбору за посиланням.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: