ВАЖЛИВО

Ostchem Retail започаткував програму пільгового кредитування для українських фермерів

30.10.2020 15:32
Screenshot_3

Аграріям надається можливість отримати кредитування за пільговими відсотковими ставками – у різних валютах, і гривнях, і доларах, і євро. І беззаставне кредитування є можливість отримати для купівлі мінеральних добрив виробництва Ostchem Retail. Також є інструменти під заставу фінансових аграрних записок. До кредитування фермерів вже долучилися шість найсильніших банків. Середній строк програми закупівлі міндобрив – 9 місяців. Про це повідомив під час міжнародної агропромислової виставки «Інтерагро 2020» Богдан Шабатура, керівник партнерських програм компанії «Ostchem Retail». Про це повідомляють podrobnosti, пише agronews.ua.

«Добрива відіграють одну з найважливіших ролей у сільському господарстві. Якість і своєчасність внесення – на першому місці. Тому важливим є вибір поставщика, а також виробника добрив, які можуть відповідати за свій товар і за його якість», – каже Ольга Іванченко, фермерша.

Та головною проблемою для будь-якого підприємця залишається капітал, кажуть фахівці. Адже, фермерам доводиться вкладати гроші і в будівництво, і в обслуговування техніки та обробку угідь – усе для покращення якості продукції. Зацікавлений у цьому й сам виробник добрив.

«Мета проекту, в тому, щоб надати можливість середньому і дрібному фермеру отримувати доступ до фінансування і поставити цих самих фермерів в один ряд з величезними холдингами», – прокоментував Євген Хуриленко, керівник проекту Ostchem Retail.

Вітчизняні виробники добрив, які започаткували програму пільгового кредитування, вважають, що така комплексна співпраця з українськими хімічними заводами убезпечить фермера від використання низькоякісної імпортної продукції, а робота з банками – збільшить прибутковість агробізнесу. Кредити дають можливість фермерам купувати добрива вигідно у низький сезон.

Сергій Пільганчук, керівник відділу продажу корпоративних продуктів банку «Агропросперіс Банк», – зазначив, що ці програми дають можливість для банку – збільшувати клієнтську базу, збільшувати свій кредитний портфель. Для клієнта – це є можливість отримувати пільгове фінансування, а саме знижену відсоткову ставку за рахунок компенсації, яку дає виробник.

«Те, що зробив «Ostchem Retail» – це справжня революція на ринку. Малий і середній фермер має можливість отримувати і купувати добрива у кредит. Вони збільшили врожайність, доходи. Це величезний вклад в економіку», – наголосив Олег Арестархов, керівник з корпоративних комунікацій Group DF.

Таку форму фінансування, банки-партнери кредитної програми із закупівлі міндобрив, вважають взаємовигідною. Тому що виробник напряму компенсує відсоткову ставку банку. А фермер отримує вигідні умови фінансування.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: