НОВИНИ

Особливості вирощування сільгоспкультур в Степу України в 2020 р

16.04.2020 14:02

ДУ «Інститут зернових культур НААН України» презентує ІННОВАЦІЙНУ АГРОСТРАТЕГІЮ 2020 Особливості вирощування сільськогосподарських культур в Степу України в 2020 році. Про це повідомила пресслужба НААН, пише agronews.ua.

Зерновий сектор України є стратегічною галуззю економіки держави, що визначає обсяги, пропозиції та вартість основних видів продовольства для населення країни та сировини для промисловості, формує істотну частку доходів сільськогосподарських виробників, визначає стан і тенденції розвитку сільських територій та забезпечує валютні надходження в державу за рахунок експорту.

Природно-кліматичні умови та родючі землі України сприяють вирощуванню всіх сільськогосподарських культур і дозволяють отримувати високоякісне продовольче зерно, в обсягах, достатніх для забезпечення внутрішніх потреб і формування потужного експортного потенціалу країни. Разом з тим, подальший розвиток галузі вимагає неухильного дотримання науково-обґрунтованих рекомендацій та перегляду цілого ряду позицій щодо технічно-технологічних, організаційно-економічних та ринкових умов функціонування всього комплексу.

Останніми роками у сільському господарстві України намітилася тенденція до значного нарощування обсягів зерновиробництва, що дало змогу зібрати в Україні в 2019 р. понад 75 млн т зерна, черговий раз підтвердивши роль країни як одного з найпотужніших виробників та експортерів зернових культур. Велика роль в цьому досягненні належить національній програмі «Зерно України», розробленій колективом ДУ Інститут зернових культур НААН, який науково обґрунтував напрями ринкових пріоритетів та технічної модернізації галузі.

Тому, головним завданням, яке стоїть перед аграрним сектором економіки в 2020 р. є збереження досягнутих темпів розвитку та освоєння наукомістких інноваційних технологій. Одним із основних напрямів, завдяки якому реально підвищується ефективність діяльності сільськогосподарських підприємств рослинницької галузі, є впровадження сучасних науково-організацйних заходів, що сприяють підвищенню продуктивності зернових культур, а це можливо лише за умови дотримання інноваційних технологій у зерновиробництві, йдеться у вступі.

Ознайомитися з рекомендаціями можна за посиланням http://www.institut-zerna.com/news/2020-04-03/374

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: