НОВИНИ

Осінній захист озимих зернових культур від хвороб

02.11.2020 09:02
dcd74ac4-40eb-4f1d-bd6d-3d53890a5505

Осінній ріст і розвиток зернових колосових є надзвичайно важливим етапом на шляху повноцінної реалізації генетичного потенціалу культури: адже в цей період молоді рослини дуже вразливі, і будь-який стресовий чинник може коштувати аграрієві значної частки майбутнього врожаю, попереджають фахівці «UKRAVIT».

Тому в цей період актуальним є захист посівів від хвороб, особливо за ранніх строків посіву, на загущених полях, а також за сприятливих гідро-термічних умов. Оскільки при недостатньо ефективному або несвоєчасному контролі хвороб недобір врожайності може сягати 10% і вище.

«Традиційно, на початкових етапах росту та розвитку озимих зернових культур ще триває захисна дія протруйника, — відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. — Проте майже усі фунгіцидні протруйники здатні ефективно захищати рослини до фази 3-5 листків, залежно від певних факторів. Якщо у цій фазі ми будемо цьогоріч спостерігати випадання опадів в комплексі із коливаннями денних і нічних температур повітря, це створюватиме сприятливі умови для розвитку і поширення осінніх хвороб. Таким чином, посіви озимини можуть опинитися в зоні ризику інфікування. І щоб надійно захистити їх від найпоширеніших хвороб та зменшити інфекційний фон для весняного періоду, рекомендую профілактичні обробки — особливо на загущених посівах, які погано провітрюються, а також на посівах ранніх строків сівби: адже проблему завжди простіше попередити, ніж потім усувати її наслідки».

Для профілактики та захисту озимих зернових культур від комплексу хвороб Олександр радить віддавати перевагу багатокомпонентним препаратам, особливо таким, що володіють властивостями діяти за понижених температур повітря. Крім того, багатокомпонентні фунгіциди, як правило, не викликають резистентності у збудників хвороб.

Цим характеристикам відповідає системний фунгіцид Ті Рекс (пропіконазол, 150 г/л + триадимефон, 150 г/л). За рахунок комбінації діючих речовин він ефективно і надійно контролює борошнисту росу та септоріоз, які є найбільш притаманними для осіннього періоду; додатково окрім зазначених хвороб він контролює види іржі, прикореневі форми церкоспорельозу, гельмінтоспоріозу, фузаріозу. Суміш пропіконазолу із триадимефоном порушує процес диметилювання під час синтезу ергостеролу, необхідного для будівництва клітинних стінок грибів, що призводить до припинення росту міцелію та загибелі патогенів. 

Препарат має захисну, лікувальну дії, що забезпечує пролонгований захист культурних рослин. Тож ви можете бути певні, що ваші посіви отримають максимально ефективний захист і повною мірою реалізують потенціал врожайності.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: