НОВИНИ

Організованна група «чорних лісорубів» массово рубала ліс у 4 областях України

24.09.2020 17:02
lesorub52716395862

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури слідчими слідчого управління за оперативного супроводу управління карного розшуку ГУ НП у Донецькій області викрито групу осіб, які здійснювали незаконну порубку дерев на території Донецької області. Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури, пише agronews.ua.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2019-2020 років 4 мешканців Донеччини з метою отримання незаконного прибутку за допомогою ланцюгових бензо- та електропил здійснювали несанкціоновані порубки дерев породи акація, дуб, тополь та ясень на території Добропільського, Мар’їнського, Бахмутського і Покровського районів.

Середня вартість деревини для населення складала 700 грн/куб.м. Загалом зловмисниками спричинено тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу на суму близько 4 млн грн.

У ході санкціонованого обшуку за місцями мешкання фігурантів та складському приміщенні, де зберігалась деревина виявлено та вилучено чорнові записи, копії лісорубних квитків, КАМАЗ для транспортування дров, пістолет Флобера, 35 куб/м дров та 27 000 гривень.

Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка лісу, яка спричинила тяжкі наслідки) КК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру.

Досудове розслідування триває.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: