НОВИНИ

Орендарі стали гірше розраховуватися з черкащанами за паї

08.12.2019 17:28
rozrahunki-za-pai-na-hersonshhini

Як інформують у Черкаській ОДА, стан розрахунків сільгоспвиробників по податку на доходи фізичних осіб за орендовані земельні паї є найгіршим за останні 3 роки. На цьому наголосила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко у ході координаційної наради. Пише Діловий Регіон .

 Вона закликала голів райдержадміністрацій та виконавчих комітетів об’єднаних громад забезпечити повноту розрахунків сільгоспвиробників із власниками паїв та 100-відсотковою сплатою ПДФО до місцевих бюджетів.

За її словами, якщо в минулі роки станом на 1 листопада сплата податку становила більше 80% від річного обсягу, то у цьому році – лише 70%. Зменшились надходження податку на доходи фізичних осіб у порівнянні до аналогічного періоду минулого року у 8 районах та 32-х об’єднаних громадах на 28 млн грн. Загалом за 2019 рік сільгоспвиробники мають перерахувати до бюджету іще близько 170 млн грн податку. Втім є ризики, що до кінця року 100-відсоткових розрахунків з бюджетом не буде.

– Деякі органи місцевого самоврядування не використовують наявний ресурс наповнення своїх бюджетів, що призводить до втрат доходів та невиконання затверджених бюджетів, – каже директорка Департаменту.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: