НОВИНИ

ОПЗ просить в Уряду мільярд на подолання кризи

06.01.2019 13:21

Керівництво Одеського припортового заводу (ОПЗ) звернулося до українського Уряду з проханням прийняти невідкладні міри, аби вивести підприємство з кризової ситуації. Про це повідомляє прес-служба ОПЗ.

У зверненні Одеського припортового йдеться про надання заводу майже мільярду гривень. Зокрема, керівники просять прийняти рішення щодо забезпечення повернення AT “ОПЗ” згідно з п.п. 17.1.10 ст. 17 та ст. 43 діючого Податкового кодексу України переплати з податку на прибуток в розмірі 489,8 млн грн.

Також в уряду просять залучити стабілізаційний кредит у сумі 500 млн грн, що дозволить покращити стан обігових коштів AT “ОПЗ”, сприятиме його запуску та дозволить підвищити інвестиційну привабливість АТ “ОПЗ” на завершальній стадії його приватизації.

На сьогодні ситуація, що склалася навколо ОПЗ, є критичною. За словами заступника директора з питань економіки та фінансів Володимира Вакеряка, заборгованість з виплати заробітної плати за листопад 2018 року склала 30 млн грн, а загальна заборгованість підприємства станом на 27 грудня минулого року складає 7 692,6 млн грн.

Якщо найближчим часом не прийняти стабілізаційцних дій, то завод треба буде повністю зупинити за законсервувати обладнання. “Але навіть при повній зупинці підприємству необхідні відповідні кошти у розмірі приблизно 92-100 млн грн на місяць для забезпечення операційних витрат на забезпечення безпечного режиму утримання устаткування та охорону об’єктів заводу”, – заявив він.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: