НОВИНИ

ОПЗ можуть передати Аграрному фонду

22.02.2019 12:29

Такі заходи сприятимуть запуску заводу в короткі терміни і його подальшій безперебійній роботі. Одеський припортовий завод (ОПЗ) можуть передати в управління або оренду НАК “Нафтогаз України” або “Аграрному фонду”. Про це повідомив глава Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

За його словами, такі заходи сприятимуть запуску заводу в короткі терміни і його подальшій безперебійній роботі.

“Існує кілька механізмів запуску заводу не на місяць-два, а на тривалий термін. По-перше, це – передача його в управління або оренду НАК “Нафтогаз України”. Ще одне можливе рішення проблеми ми знайшли в ході наради у першого віце-прем’єра в понеділок: це передача ОПЗ в управління або оренду “Аграрного фонду”, який має всі необхідні ресурси”, – цитується в повідомленні М.Степанов.

Заступник директора ОПЗ Микола Щурик прокоментував, що підприємство підтримує таке рішення.

“По передачі ми – “за”. Головне, щоб завод працював. Це хороше рішення”, – сказав він.

Завод повинен був зробити останню спробу відновити роботу 1 лютого. Підприємство уклало договір на поставку газу з ТОВ “Енергетичний еквівалент” на чотири місяці з автоматичною пролонгацією, якщо постачальник буде в цьому зацікавлений. Але плановий пуск заводу, запланований на 1 лютого, було перенесено на початок березня.

Перебої в роботі ОПЗ спостерігалися протягом останніх двох років. Зараз працюють лише два логістичних цехи – залізничний і з перевалки аміаку, однак їх роботи недостатньо для покриття витрат підприємства.

ОПЗ простоює з кінця квітня 2018 року. Для відновлення його діяльності кілька разів намагалися залучити партнера для роботи за давальницькою схемою, проте поки безуспішно. ОПЗ називав роботу на давальницьких умовах єдиним можливим варіантом відновлення його роботи в умовах провалу спроб приватизації і накопиченої заборгованості за газ перед НАК “Нафтогаз України”, яка перевищує 1,5 млрд грн.

Фонд держмайна України в кінці липня 2018 року відібрав очолюваний Pericles Global Advisory консорціум у складі White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital як інвестрадника для приватизації ОПЗ. Однак робота радника заблокована судовим розглядом, який ініціював учасник конкурсу, що програв.

 



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: