НОВИНИ

Оптимізуємо вирощування культур

12.12.2022 09:02
IMG_2142 low

Праця аграрія – така, що не знає спочину. Навіть зараз, коли врожай зібраний, озимі культури перейшли у стан спокою, а до весняної посівної ще далеко, агровиробнику є чим зайнятися. Адже зимовий період – найкращий час для зваженого планування польових робіт і проведення лабораторних досліджень, які допоможуть їх оптимізувати, пише  agronews.ua.

«Лабораторні дослідження вже давно стали невід’ємним елементом господарювання для аграріїв, які прагнуть завжди бути «в плюсі»: адже, проведені напередодні посівної кампанії, вони дозволять суттєво скоротити витратну частину виробництва, в розпалі сезону – допоможуть нівелювати ряд ризиків, а відповідно, й уникнути потенційних втрат врожайності, а після жнив – ще й підкажуть, як краще реалізувати збіжжя, – відзначає науковий співробітник « Інституту здоров’я рослин» Сергій Сальніков. – Яскравим доказом цьому є статистика, яку наші фахівці отримали за 2022 рік. Незважаючи на війну та надзвичайно складну ситуацію, попит на дослідження практично не скоротився – лише змістилися акценти: якщо минулого року превалювали запити по ґрунту та добривах, то в цьому агросезоні аграріїв більше цікавили дослідження насіння та рослинного матеріалу. З цього робимо висновок, що дослідна частина – важливий елемент технології вирощування будь-якої культури, на якому не варто заощаджувати».

«Інститут здоров’я рослин» пропонує широкий спектр досліджень, покликаних оптимізувати працю аграрія і допомогти йому в прийнятті ряду виробничих рішень. Сьогодні тут проводять агрохімічне дослідження ґрунту на понад 50 показників, дослідження насіннєвого та рослинного матеріалу, розгорнуте дослідження питної та технічної води, визначають наявність та концентрацію діючих речовин у засобах захисту рослин і добривах, проводять дослідження готової продукції, кормів та меду на якісні показники та показники безпеки, а також визначають залишкові кількості пестицидів у різноманітних зразках.

Охопити таке широке коло досліджень дозволяє власний лабораторний комплекс, оснащений найкращим обладнанням виробництва Японії, Швейцарії, США та Німеччини. Устаткування передове і надточне: з його допомогою можливо визначити кількість речовини на рівні нано- і пікомолярних концентрацій. В поєднанні з сучасними світовими методиками це дає можливість задовольнити практично будь-яку потребу клієнта.

Важливо, що дослідження, проведені в «Інституті здоров’я рослин» визнаються не лише в Україні, але й за кордоном. Адже у 2020 році Інститут отримав Атестат про акредитацію на відповідність вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2017 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних лабораторій».

Значною перевагою співпраці з «Інститутом здоров’я рослин» є те, що аграрій отримує не лише «голі» цифри, а й рекомендації, в яких описана сутність виявленої проблеми та вказані можливі шляхи її вирішення. Фахівці Інституту допоможуть обрати оптимальні для вирощування культури з огляду на специфіку ґрунтів господарства, порадять для них збалансоване основне та позакореневе живлення, допоможуть визначитися з діючими речовинами препаратів, необхідних для захисту рослин, обрати поліпшувачі для води та багато іншого.

Завдяки такій підмозі можливо суттєво заощадити кошти на необхідних ресурсах, в рази підвищити ефективність технологічних операцій, забезпечити прибавку врожайності та підвищити прибутки.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: