НОВИНИ

Оприлюднено тарифи на сушку кукурудзи

12.11.2021 16:32
2034811916_w640_h640_elevator-sushka-kukuruzy

Через зростання ціни на газ сушка зернових значно подорожчала. Проте, за умови сушіння від 2-3 тис. т кукурудзи, більшість елеваторів готові дати знижку від 10 грн за 1 тонний відсоток. Про це розповів Кирило Бондаренко, комерційний директор Білоцерківського елеватора компанії OLAM International. Про це повідомляє kurkul.com, пише agronews.ua.

Наприклад, за його словами, при підписанні договору про постачання на сушіння 5 тис. т кукурудзи вже можна говорити про суттєву знижку. Елеватор зацікавлений зафіксувати обсяги постачання сирої кукурудзи на свої потужності.

«Про знижку завжди домовляються індивідуально. Відповідно до антимонопольного законодавства, якщо елеватор надасть комусь знижку, то має повідомити всіх своїх поклажодавців. Плюс додатковою угодою до договору надання послуг оформити знижку для великих постачальників від 3 тис. т», — додав експерт.

Як зазначається у матеріалі, ціни на приймання зерна на елеваторах теж різняться: десь це безкоштовно, а десь — 20-25 грн/т.

Діапазон цін на сушіння кукурудзи на газі наразі значний — від 80 грн/т-% до 180 грн/т-%.

За словами Кирила Бондаренка, вся справа у вільному ринку газу. Хтось встиг укласти договори на постачання газу за ціною, нижчою від сьогоднішніх прайсів із попередньо закачуванням до ЗПГ, хтось законтрактувався в травні за гарною ціною, а у когось не було такої можливості і він тепер змушений підвищувати вартість послуг.

«Незважаючи на зростання тарифів на сушіння на елеваторах України, велика частина зерна надходить саме туди, оскільки вивантаження в портах повільне і не всі термінали надають послуги з очищення та сушіння», — коментують аналітики G.R. Agro.

Читайте також: На Буковині викрито цех з виробництва контрафактних цигарок відомої ТМ.



Перегляди: 21
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: