НОВИНИ

Оприлюднено перші результати фітосанітарного аналізу сходів озимого ріпаку

31.08.2021 08:33
418e298851e9a06a8fda77848a17ef17_M

В Україні розпочалась сівба озимого ріпаку і фахівці Держпродспоживслужби вже встигли проаналізувати фітосанітарний стан сходів культури. Про це повідомляється на сайті відомства, пише  agronews.ua.

Так, за результатами фітосанітарного моніторингу стану сходів Держпродспоживслужбою, у Київській, Кіровоградській, Хмельницькій областях на сходах озимого ріпаку в крайових смугах полів відмічено поодиноке заселення хрестоцвітними блішками та несправжніми гусеницями ріпакового пильщика, які в допороговій чисельності пошкодили 2-5% рослин (Кіровоградська обл.). Знешкоджують хрестоцвітних блішок, за чисельності 3-5 екз. на 1 м² за сухої погоди, t>15 °С дозволеними до використання інсектицидами.

Також зауважується, що у посівах сої триває розвиток та живлення павутинного кліща, яким заселено 2-17, макс. 30% рослин у Херсонській області. Тютюновим трипсом, попелицями заселено 3-15% рослин, гусеницями листогризучих совок та акацієвої вогнівки пошкоджено 2-5% рослин культури.

«Аскохітозом, септоріозом, пероноспорозом, церкоспорозом, іржею, бактеріальним опіком, осередково фузаріозом, жовтою та зморшкуватою мозаїкою охоплено 2-10, макс. 16-25% (септоріоз — Київська, Львівська; церкоспороз — Сумська обл.) рослин», – йдеться у повідомленні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: