НОВИНИ

Оприлюднено перелік продуктів, які невдовзі подорожчають

17.11.2021 14:07
ukrayinski-cini-na-produkti-zrosli-do-yevropeyskih-11266-1

В Україні через подорожчання газу значно значно більше доведеться платити за цукор. Крім того, почався період подорожчання м’яса та сала. Значно виросте у ціні й хліб: щомісяця його вартість збільшуватиметься на 2%. Про це розповів експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пензін, пише agronews.ua.

Головна причина зростання цін: подорожчання енергоресурсів. Для населення ціну на газ зафіксували, а от промислові виробники змушені платити за ринковою вартістю.

В результаті, за оцінками Пендзіна, подорожчають: цукор; курятина; соняшникова олія. У виробництві цих продуктів використовують велику кількість блакитного палива.

“Зараз іде період цукроваріння, де активно використовується енергоносій. Якщо енергоносій у 4 рази дорожчий, ніж минулого року, цукор буде дешевшим? Соняшникова олія, курятина – все це використовує енергоносії і все це дуже подорожчало”, – каже експерт.

Вже приблизно на 20% зросла собівартість виробництва хліба. Як наслідок, щомісяця ціна зростатиме на 2%.

У розвинутих країнах за діями учасників ринку слідкує Антимонопольний комітет. І якщо виявиться, що компанії порушують норми конкуренції, вони сплачують величезні штрафи. Такі механізми впливу на бізнес мають Антимонопольний комітет України.

Читайте також: В Україні знову подорожчає хліб.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: