НОВИНИ

Оприлюднено перелік продуктів, які не можна вживати після ковіду

07.12.2021 19:11
Bezymyannyj-17-1-623x370

В інтерв’ю лікаря дієтолога Тетяни Залєтової прозвучало застереження про те, що вживання зелені може впливати на схильність людей, що перехворіли на ковід, тромбозу. Про це повідомляє healthinfo.ua, пише agronews.ua.

Процес утворення тромбів є одним з небезпечних ускладнень ковід-інфекції, і пацієнтам, що нерідко перенесли його, призначаються препарати антикоагулянти, що розріджують кров. Тетяна Залєтова повідомила, що корисна у багатьох відношеннях зелень відноситься до продуктів, що заважають дії цих ліків.

“Зелень містить багато вітаміну K, що може частково пригнічувати роботу деяких антикоагулянтів на основі активної речовини варфарину”, – пояснила лікар.

Медик додала, що люди, які не приймають спеціальних препаратів, але схильні до ризику тромбоутворення, також не повинні їсти багато зелені.

Читайте також: Вчені вивели новий сорт ячменю.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: