Взимку потрібно подбати про свій імунітет, особливо на тлі поширення коронавірусної інфекції. А зробити це можна за допомогою антивірусних продуктів. Про це повідомляє health.comments.ua, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Нутриціолог Євгенія Хелс розповіла, що треба додати до свого раціону?
Червоні та зелені водорості. Цей продукт містить особливий білок – гриффітсин, який виявляє антивірусну активність. Водорості також підвищують стійкість до захворювань сечостатевої системи та хвороб дихальних шляхів.
Солодка. Корінь солодки містить гліциризин, тому його вживання допомагає підтримувати організм у тонусі та боротися з вірусами. Але солодку не можна людям із цукровим діабетом, ожирінням та з високим кортизолом.
Кверцетін. Це рослинний флавоноїд, який міститься в багатьох рослинах, фруктах та овочах (каперсах, спаржі, перці, помідорах, винограді, яблуках, брокколі, ягодах). Його давно застосовують у медицині для лікування захворювань серцево-судинної системи, при інфарктах та інсультах.
Також нутріціолог радить збагатити раціон часником, гранатом, зеленим чаєм, кокосовим маслом, куркумою та імбиром.
Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.