НОВИНИ

Оприлюднено нові умови експорту сільгосппродукції в Єгипет

09.08.2021 12:35
630_360_1533810040-3390

Відповідно до нового єгипетського митного законодавства, для всіх вантажів, що імпортуються в Єгипет, з 1 жовтня 2021 рік стане суворо обов’язковою подача попередньої інформацією про вантаж (ACI). Про це повідомляє Міжнародна юридична фірма Interlegal, пише agronews.ua.

За словами юристів ACI – це нова електронна митна система, в рамках якої єгипетські імпортери повинні декларувати повну інформацію про вантажі, які прямують до Єгипту, до моменту фактичного навантаження на борт судна в країну експорту, що має на увазі додатковий обмін інформацією між єгипетськими покупцями і трейдерами/експортерами товару.

«Після підтвердження декларації єгипетською митницею на кожну задекларовану партію товару буде виданий унікальний 19-значний ACID номер (Advanced Cargo Information Declaration number)», – пояснили експерти.

Відзначається, що після цього експортер/трейдер повинен подбати про те, щоб після закінчення відвантаження наступна інформація була вказана у відповідних товаросупровідних документах:

ACID номер повинен бути вказаний в коносаменті і вантажному маніфесті в полі опису вантажу або ремарках;

номер ПДВ єгипетського імпортера повинен бути зазначений в коносаменті в полі consignee/notify;

реєстраційний номер експортера або його ідентифікаційний податковий номер повинен бути вказаний в коносаменті в поле shipper.

«Дана вимога вступає в обов’язкову силу з 1 жовтня 2021 р і з цього моменту єгипетська митниця не буде дозволяти вивантаження товарів із судна, якщо товаросупровідні документи не будуть містити зазначену інформацію», – прокоментували в Interlegal.

Що стосується контейнерних перевезень, як розповіли юристи, лінії вносять відповідні зміни до своїх правил і матимуть право не брати до навантаження контейнери без надання необхідної інформації, або, якщо контейнери були прийняті, вони будуть повернуті назад в країну експорту за рахунок експортера/вантажовідправника.

Нагадаємо, що з початку 2021/22 МР станом на 4 серпня експорт зернових з України досяг 3,28 млн т, що на 42 тис. т або 1,3% вище результату за аналогічний період минулого маркетингового року (3,24 млн т ).

Нагадаємо, що оприлюднено ціни на новий врожай картоплі в Україні.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: