НОВИНИ

Оприлюднено інструкцію щодо отримання відомостей з Державного земельного кадастру

06.09.2021 16:32
zemli-zapasu-nadayutsya-z-vikoristannyam-korupcijnix-sxem-8272

Відомості про земельну ділянку видаються у формі витягів з Державного земельного кадастру. Про це повідомляє Центр з надання безоплатної правової допомоги, пише agronews.ua.

Витяг з Державного земельного кадастру — це офіційний документ, що підтверджує внесення даних земельної ділянки до земельного кадастру. Отримання витягу з земельного кадастру регулюється Порядком ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 року № 1051 (далі — Порядок);

В більшості випадках витяг отримують у двох випадках:

при реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі та під час присвоєння кадастрового номера;

при вчиненні правочинів із земельною ділянкою (договір купівлі-продажу, дарування, міни, оренди тощо).

Отримати витяг з Державного земельного кадастру можна у письмовій або електронній формі. Для цього слід звернутися до державного кадастрового реєстратора, адміністратора центру надання адміністративних послуг або уповноваженої посадової особи виконавчого органу місцевого самоврядування та подати такі документи:

заяву (у паперовій або електронній формі) за встановленою формою згідно з додатком 42 порядку;

документ, що підтверджує оплату послуг з надання витягу з Державного земельного кадастру або засвідченої копії документа Державного земельного кадастру та витягу з нього (крім випадків, визначених пунктом 165 Порядку);

документ, що підтверджує повноваження діяти від імені заявника (у разі подання заяви уповноваженою заявником особою).

Також, є можливість замовити витяг з Державного земельного кадастру в електронній формі на вебсторінці Публічної кадастрової карти України. Для цього необхідно пройти ідентифікацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

За надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку у формі витягу справляється адміністративний збір у розмірі 0,05 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2021 році — 113 грн. 50 копійок (частина друга статті 41 Закону).

Протягом 10 робочих днів з дати реєстрації заяви надається витяг з Державного земельного кадастру або вмотивована відмова в його наданні.

Нагадаємо, що Ціни на соняшник рекордно упали.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: