НОВИНИ

Оприлюднено причини чергового подорожчання цукру

01.09.2021 08:02
384705_1-623x370

Аналітики назвали новий привід для зростання світових цін на цукор. Це може статися через зміну політики Індії в енергетичній сфері. Про це повідомляє ukrsugar, пише agronews.ua.

На початку червня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді поставив мету прискорити програму, згідно з якою в паливі повинно міститися 20% етанолу. Якщо раніше планувалося досягти цього результату до 2030 року, то тепер потрібно встигнути до 2025 року. До 2014 року в Індії можна було додавати в паливо лише 1,5% етанолу, зараз — 8,5%.

Цими заходами уряд Індії стимулює місцевих фермерів збільшувати виробництво цукрової тростини, сировини для виробництва етанолу. Також очікується, що скоротиться забруднення повітря і знизиться залежність від імпортної нафти. За оцінками уряду, після реалізації дпної програми, Індія, третій імпортер нафти в світі, почне економити на закупівлі чотири мільярди доларів на рік. У створення промислових потужностей планується інвестувати сім мільярдів доларів.

Експерти побоюються, що в ході реалізації амбітного плану в Індії, другому в світі виробнику цукру після Бразилії, може не вистачити продукції для експорту, що призведе до зростання світових цін. Одна з найбільших індійських компаній в цій галузі Balrampur Chini Mills вже повідомила, що відмовиться від виробництва цукру на деяких заводах на користь переробки тростинного соку в етанол. Уникнути дефіциту допоможе збільшення посівних площ цукрової тростини.

Нагадаємо, що Науковці вивели абсолютно нові сорти перцю і томатів.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: