АНАЛІТИКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 8 – 14 лютого 2021 р

04.02.2021 16:40
1

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 8 – 14 лютого 2021 року: 40 – 41 грн/кг на свиней живою вагою. Закупівельна ціна свиней наступного тижня збільшиться на 3 грн/кг. Про це повідомила прес служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Традиційно, у лютому, ціна на м’ясо починає зростати. Особливо швидко і сильно виросли ціни на курятину. Протягом минулого тижня збільшення на 10%, тоді як ціни на свинину залишалися сталими. Зараз ціна кілограму свинини рівна або й менша ціни філе курки.

Пропозиція на курятину зменшилася ще в грудні 2020 року, через зупинку другого виробника курятини – ТОВ “Агромарс” (ТМ “Гаврилівські курчата”). В той же час, через подорожчання курятини, росте попит на свинину, що стимулює ріст цін на свиней.

Цього тижня, ціна на свиней в Бразилії продовжила падати, а ціни в США продовжили рости.

Ціна на свиней в ЄС залишається сталою, але й досі низькою. На біржі Німеччини зросла ціна на напівтуші свиноматок до 0,7 євро/кг (+0,05 євро/кг), а ціна на напівтуші кондиційних свиней залишилась сталою – 1.19 євро/кг. 

Україна – це частина глобального ринку. Щоб стати лідером у глобальному ринку – треба мати найкращі показники, найнижчу собівартість. Допомагає українським свинарям інтегруватися у глобальний ринок Центр підвищення ефективності в тваринництві та найінноваційніша генетика свиней у світі – Topigs Norsvin, що нещодавно була визнана генетикою року у США.

Динаміка цін у світі:
???? -0,05% у ЄС
???? -11,43% у Бразилії
???? +2,05% у США
???? -1,14% у Канаді

svin650-3 (1)

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Screenshot_1

Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: