АНАЛІТИКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 5 – 11 жовтня 2020 р

01.10.2020 15:02
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 5 – 11 жовтня 2020 року: 45 – 47 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Ціни на свиней в Україні укріпилися на фоні зменшення цін на свиней і свинину в ЄС. Зокрема в Німеччині ціни на свиней в серпні зменшилися на 0,2 євро/кг до 1,27 євро/кг, в Нідерландах та Бельгії відповідно до 1,04 та 0,87 євро/кг.

Стимулює ріст цін на свиней в Україні скорочення поголів’я свиней впродовж минулих років та висока собівартість у переважної більшості виробників.

Законодавча ініціатива про зменшення ставки ПДВ на живих свиней з 20% на 14%, очевидно, не призведе до зменшення ціни на них, а перекладе обов’язок сплачувати додатково 6% ПДВ від виробників на переробників при продажі м’яса.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

world-pig-prices_en (3)-01

Середні ціни в Європі стабілізувались порівняно з падінням минулого тижня. Німеччина змогла стримати проникнення вірусу на свинокомплекси.

Перед підприємствами м’ясної галузі стоять завдання, які неможливо вирішувати поодинці: розвиток сировинної бази, відкриття нових ринків і каналів збуту, захист інтересів українських виробників тощо. 

svin650-3

Асоціація “М’ясної галузі” запрошує до вступу в асоціацію м’ясопереробні підприємства, які прагнуть долучитися до прогресивних змін на ринку. 

Більше інформації про Асоціацію та умови набуття членства в ній – на сайті.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: