АНАЛІТИКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 26 жовтня – 1 листопада 2020 року

22.10.2020 12:00
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 26 жовтня – 1 листопада 2020 року: 43 – 44 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Ціна на живих свиней в Україні зменшиться ще на 1 грн/кг порівняно з попереднім тижнем. До сезонного зниження попиту на свинину, а відповідно і ціни, додався осінній ріст випадків коронавірусу, люди почали менше виходити з дому, меньше купляти м’яса, зменшились доходи населення.

world-pig-prices_en_5-01

На час публікації прогнозу, Євростат ще не опублікував поточну ціну на свинину, але відомо, що ціни в ЄС на живих свиней м’ясопереробним підприємствам вдається утримати від падіння на рівні минулого тижня. Наразі Німеччина закликає Азію скасувати заборони на ввезення свинини, якщо цього не вдастся зробити, то надлишок свиней, які перетримуються на свинокомплексах Німеччини може призвести до подальшого зниження цін на свинину вже у листопаді. Середня вага свиней, що надходять на м’ясокомбінати Німеччини досягла 140 кг.

“Тільки нещодавно ціни стабілізувалися, але ще знаходяться на низькому рівні порівняно із серпнем. Вирогідно, якщо проблема не буде вирішена, то ціни будуть знижуватися і далі”, – йдеться у новині.

svin650-3

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Вирощування свиней в Україні потребує змін, зниження собівартості. Досягти нижчої собівартості українським свинарям допоможе найінноваційніша генетика свиней у світі – Topigs Norsvin, яка завдяки Центру підвищення ефективності в тваринництві вже доступна і в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: