АНАЛІТИКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 23 – 29 листопада 2020 року

19.11.2020 12:32
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 23 – 29 листопада 2020 року: 42 – 43 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Переробні підприємства йдуть на зустріч свинокомплексам, які через підвищення цін на корми, закликають до підняття ціни на живих свиней.

Ймовірно ціна на свиней наступного тижня збільшиться на 1 грн до 42 – 43 грн/кг. Впродовж листопада ціни на свиней в Україні сталі. Однак на них може сильно вплинути ціна на свиней в ЄС, яка продовжила зниження і цього тижня до 1,42 євро за 1 кг забійної маси, а забійні ціни на напівтуші свиней, які переросли та свиноматок менші 1,2 євро/кг.

Тиснуть на ціни і зниження попиту на м’ясо через карантин “вихідного дня” та можливе введення локдауну. Крім того, новорічні свята через COVID-19 будуть під загрозою, що може значно зменшити попит на м’ясо у місцях громадського харчування. Єдине рішення для стабільного прибутку в нестабільний для ринку час – зниження собівартості вирощування, яка в Україні є найвищою в Європі.

world-pig-prices_en_9

Ціна в Бразилії майже досягла свого піку. Виходячи з чутків, Китай може знизити закупівельну ціну експортної свинини впродовж наступних тижнів. У той же час ціна в ЄС продовжує падати через заборони експорту до Китаю з Німеччини та декількох свинокомплексів Данії, що призводить до надлишку свинини в Євросоюзі.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Вирощування свиней в Україні потребує змін, зниження собівартості. Досягти нижчої собівартості українським свинарям допоможе найінноваційніша генетика свиней у світі – Topigs Norsvin – 15-17 живих поросят на опорос, 15-18 робочих сосків у свиноматок, 1,4-1,5 кг середня вага поросят при народженні.

Завдяки Центру підвищення ефективності в тваринництві генетика Topigs Norsvin вже доступна і в Україні.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: