АНАЛІТИКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 19 – 25 жовтня 2020 р

15.10.2020 17:32
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 19 – 25 жовтня 2020 року: 44 – 45 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Незначне зниження ціни в Україні на наступний тиждень зумовлене сезонністю, похолоданням, зниженням попиту на м’ясо і м’ясну продукцію, низькою активністю покупців. Споживачі дедалі більше віддають перевагу дешевшій курятині ніж свинині.

world-pig-prices_en_5-01

Ціни в Євросоюзі, аналогічно з Україною, дещо знизились. В ЄС змогли подолати перешкоди, що спричинила АЧС у Німеччині. Крім того, у найближчий місяць слід чекати збільшення попиту на європейську свинину з боку Китаю. Імпорт свинини до Китаю зріс на 8% відносно минулого місяця. Свинокомплекси Китаю в 2020 році зменшили виробництво свинини на 19%, можна прогнозувати збільшення імпорту до Китаю на більше ніж 12% наступного місяця. Таким чином Китай формує запаси м’яса на зимовий сезон.

svin650-3 (1)

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Знизити собівартість українським свинарям допоможе найінноваційніша генетика свиней у світі – Topigs Norsvin, яку в Україні представляє Центр підвищення ефективності в тваринництві.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: