АНАЛІТИКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 16 – 22 листопада 2020 року

12.11.2020 12:32
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 16 – 22 листопада 2020 року: 41 – 42 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Попри надлишок пропозиції свиней та зменшення попиту на м’ясо від закладів харчування через введення карантину “вихідного дня”, ціна на живих свиней в Україні має стабілізуватися на рівні з попереднім тижнем. 

Вирощування, переробка і торгівля мають спільно працювати над забезпеченням доступності цін на продукти, особливо під час пандемії та зменшення купівельної спроможності населення. Більші витрати кормів на 40% при менших на 29-34% цінах на корми у порівнянні з країнами ЄС – є великим резервом для українських свинарів у зниженні собівартості.

Нагадаємо, що були опубліковані дані міжнародної групи експертів з оцінювання ефективності в свинарстві InterPIG про витрати кормів у структурі собівартості в 2019 році по країнам ЄС, Бразилії, Канаді та США. Перевитрати кормів в Україні мають загрозливий характер для свинарства, особливо за умови подорожчання зернових.

world-pig-prices_en_8

Через великий попит та складну ситуацію на ринках ЄС та Азії, за минулий тиждень, бразильська свинина зросла в ціні ще на 8% та продовжує рости. Протягом місяця ціна досягне свого піку та стабілізується. Нагадуємо, що наразі закупівельна ціна в Бразилії в понад 2 рази вища ніж собівартість (0,8 євро/кг). 

В Канаді ж спостерігається різкий спад ціни (-5% цього тижня) через сезонне зниження попиту.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

svin650-3 (1)

Вирощування свиней в Україні потребує змін, зниження собівартості.

Досягти нижчої собівартості українським свинарям допоможе найінноваційніша генетика свиней у світі – Topigs Norsvin, яка завдяки Центру підвищення ефективності в тваринництві вже доступна і в Україні.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: