АНАЛІТИКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 14 – 20 грудня 2020 року

10.12.2020 16:02
depositphotos_55570167-stock-photo-pink-pig-isolated-on-white

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 14 – 20 грудня 2020 року: 38 – 40 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Наступного тижня ціна на свиней в Україні різко впаде: зниження до 3 грн/кг. Причин декілька:

▪️ низька купівельна спроможність населення;

▪️ подальше значне зниження ціни на свинину в ЄС;

▪️ надлишок пропозиції свиней на ринку і демпінг цін з боку виробників через “передкризовий” продаж поголів’я.

Такої думки і провідні економісти, зокрема Олег Пендзин повідомив, що на його думку м’ясо та м’ясна продукція не буде дорожчати до Нового року, інакше люди не зможуть її купити.

«На сьогоднішній момент ціну на м’ясо визначає не бажання продати дорожче, а здатність українців купити», – заявив економіст.

Визначальним в ціноутворенні є платоспроможність населення, а вона, на жаль, буде падати і далі.

Ціна знижується, у багатьох вона нижча собівартості. Через це, виробникам слід швидко адаптуватись до змін на ринку та знижувати собівартість.

Допомагає свинарям у зниженні собівартості до рівня країн ЄС і нижче – Центр підвищення ефективності в тваринництві з комплексними технологічними рішеннями та найінноваційнішою генетикою свиней Topigs Norsvin.

world-pig-prices_en (12)

Ціни на свиней в світі продовжують знижуватися. З тих же причин, що і минулого тижня, зберігається тенденція до зниження цін у ЄС. Як зазначалось раніше, зниження цін на свинину у Європейському Союзі буде впливати на ціни в Україні. Ціни на свиней в Бразилії продовжують стрімкий спад цього тижня.

Динаміка світових цін цього тижня:

???? – 4% у ЄС

???? – 13% у Бразилії

???? – 6% у США

???? – 7% у Канаді

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

svin650-3

Досягти нижчої собівартості українським свинарям допоможе найінноваційніша генетика свиней у світі – Topigs Norsvin – 110 кг у віці 154 дні, економія 30 днів вирощування або 750 грн на кожну голову чи 7 грн в кг собівартості.

Завдяки Центру підвищення ефективності в тваринництві генетика Topigs Norsvin вже доступна і в Україні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: