НОВИНИ

Оприлюднено прогноз світового виробництва яловичини на 2021 рік

29.11.2020 08:04
A6RrE-3A0Ws

У своєму останньому квартальному прогнозі Міністерство сільського господарства США (USDA) прогнозує, що світове виробництво яловичини в 2021 році може зрости на 2% до 61,5 млн. т. Повідомляє milkua.info, пише  agronews.ua.

Це засновано на поточному прогнозі Міністерства сільського господарства США про світове виробництво яловичини в цьому році на рівні 60,4 млн. т, що на 2% нижче, ніж в 2019 році.

Прогнозоване зростання виробництва в 2021 році очікується в міру зміцнення світової економіки, поліпшення споживання і відновлення ланцюжків поставок після збоїв, викликаних пандемією. Однак прогноз на 2021 рік все ще трохи нижче рівня виробництва до пандемії, що спостерігався в 2019 році.

Поряд з очікуваним зростанням виробництва, Міністерство сільського господарства США прогнозує, що світовий експорт яловичини може вирости на 3%. Очікується, що поліпшення економічних умов і відновлення ринків громадського харчування будуть стимулювати попит, при цьому більшість ключових експортерів побачать зростання поставок в 2021 році. Очікується, що азіатський попит підтримає поставки з США і Бразилії протягом року. Однак, більш низьке виробництво в Аргентині та Австралії (через те, що виробники зберігають поголів’я для відновлення своїх стад) обмежить експорт з цих країн.

Очікується, що світовий імпорт яловичини зросте, але на більш скромний 1%, що буде обумовлено підвищенням попиту на послуги громадського харчування. Очікується, що китайський імпорт яловичини зросте ще на 4% в 2021 році, збільшившись, згідно з прогнозом, на 21% в річному численні в 2020 році. Однак, виробництво свинини в Китаї відновиться в 2021 році, оскільки виробники продовжують відновлюватися після АЧС. І це може дещо сповільнити зростання імпорту яловичини.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: