НОВИНИ

Стало відомо, на які продукти харчування зростуть ціни в Україні

30.03.2020 08:36
455679

Найближчим часом можливе зростання закупівельних цін на цибулю ріпчасту і моркву, пов’язане із сезонними факторами (закінчення сезону зберігання врожаю 2019 р.) та обмеженими залишками товару при підвищеному попиті. Про це, з посиланням на повідомлення пресслужби торгової мережі АТБ, пише agronews.ua.

“Очікуються поставки цибулі, моркви, картоплі імпортного виробництва. На поточний момент ситуація з наявністю імпортного товару стабільна, але більшою мірою через те, що в Україні існує товарний запас імпортної продукції”, – йдеться у повідомленні.

Основні очікувані тенденції по імпортному товару на квітень-травень 2020 р.:

– Відзначається зростання цін на товари у валюті. Це пов’язано з підвищеним попитом на внутрішніх ринках європейських країн. Зростає ціна закупівлі в валюті;

– Через зростання курсу долара в нашій країні ціна в гривні також виросте;

– Поставки автотранспортом з Європи будуть здійснюватися, але термін доставки вантажів збільшиться орієнтовно на 7-10 днів через введення всіма країнами ЄС пунктів контролю транспорту на кордонах;

– Послуги автоперевізників виросли, так як простої машин на кордонах приведуть до дефіциту автотранспорту, готового здійснювати вантажоперевезення з Європи;

– Товари, які доставляються морським транспортом – можливий дефіцит, пов’язаний з введенням карантину в багатьох портах (Індія, Пакистан, Таїланд вже зупинилися на 14 к.д.).

Також спостерігається проблема з нестачею контейнерів через збільшення загальносвітового попиту на ряд товарів, а також з тим, що судна проходять карантин і на виході і на вході. Зростання фрахту в портах склало близько 50%.


“Лимон – дефіцит пов’язаний з тим, що Туреччина закрила експорт для забезпечення внутрішньої потреби країни. Перебої в постачаннях по Україні пов’язані з триразовим збільшенням обсягу реалізації з моменту введення карантину в країні. По інших товарах ситуація з виробництвом і постачаннями стабільна. Єдине, всі постачальники відзначають істотне зростання цін на транспортні перевезення, особливо в міста, в яких через карантинні заходи великий ризик простою транспорту”, – повідомляє пресслужба АТБ.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: