НОВИНИ

Оприлюднено перелік країн з ембарго на українську курятину

26.02.2020 15:32
630_360_1476795115-7697

У зв’язку із січневим спалахом пташиного грипу у Вінницькій області низка країн ввела заборону на імпорт курятини з України. Водночас Європейський Союз частково зняв заборону на ввезення м‘яса птиці з усієї території України. Оприлюднено перелік країн, які ввели ембарго на українську курятину, пише Европейська правда.

Це зокрема: Японія, Республіка Корея, Азербайджан, Республіка Вірменія, Молдова, Ірак, Філіппіни, Марокко, Республіка Туніс, Сингапур, Кувейт, Саудівська Аравія тощо. Заборону на ввезення курятини з України анонсував також Китай.

Європейський Союз частково зняв заборону на ввезення м‘яса птиці з усієї території України. Про це повідомив Посол України в ЄС Микола Точицький. Україна очікує на офіційне повідомлення з боку ЄС, яке має відновити експорт української продукції до ЄС.

Тепер Україна має провести повне зачищення території, на якій було виявлено спалах грипу та оголосити карантин тривалістю в три місяці. В цей час відбувається ретельний нагляд за територією та птицею.

Після цього будь-яка країна може направити до України своїх представників з метою перевірки якості та ефективності заходів, що були вжиті країною, повідомляє джерело.

Нагадуємо, на підприємстві “Хутір” у Немирівському районі Вінницької області 18 січня зафіксували загибель птиці від пташиного грипу. За оперативними даними станом на 23.01.20 всі наявна в епізоотичному осередку птиця умертвлена гуманним безкровним методом та спалена. Розпочалися заходи щодо проведення дезінфекційних робіт, ведеться епізоотичне розслідування. За попередніми даними ймовірною причиною занесення збуднику грипу в господарства були дикі та синантропні птахи.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: