ВАЖЛИВО

Оприлюднено концепцію Фонду розвитку сільських територій

15.07.2020 18:02
https://agronews.ua/

Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на Аграрному комітеті презентував концепцію Фонду розвитку сільських територій, впровадження якого заплановане в рамках земельної реформи (Закон України від 31.03.2020 №552-IX) у складі спеціальних фондів державного та місцевих бюджетів. Про це він повідомив на своїй Facebook сторінці, пише agronews.ua.

“Діяльність Фонду розвитку сільських територій буде спрямована на такі важливі сфери як: інфраструктура, Інтернет, енергозбереження, освіта та медицина у сільській місцевості, сільський туризм та послуги гостинності в сільській місцевості”, – прокоментував Висоцький.

Він зазначив, крім того, через Фонд будуть реалізовуватися державні програми розвитку малих і середніх сільгоспвиробників, зокрема, у сфері органічного виробництва. Це сприятиме розвитку малого і середнього бізнесу на селі в аграрній сфері та суміжних галузях.

Висоцький підкреслив, що джерелами формування Фонду розвитку сільських територій передбачаються:

спеціальний фонд Державного бюджету – 1%;

спецфонд бюджету місцевого самоврядування базового рівня – 20% від оренди земельних ділянок державної та комунальної власності;

надходження в рамках програм міжнародної технічної допомоги.

“У разі відсутності джерела наповнення. Зокрема, 60% коштів планується розподілити з урахуванням площі громади (пропозиція комітету), 40% – з урахуванням кількості зареєстрованих суб’єктів підприємницької діяльності в Державному аграрному реєстрі”, – наголосив він.

Висоцький додав, що за результатами обговорень учасники Комітету надали слушні пропозиції та підтримали з врахуванням відповідних пропозицій запропоновану концепцію функціонування Фонду розвитку сільських територій.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: