НОВИНИ

Оприлюднено аналіз індексу цін ФАО на молочну продукцію

14.01.2020 09:31
milk

Індекс цін ФАО на молочну продукцію у 2019 році виріс на 3 відсотки, йдеться у звіті організації.

За підсумками 2019 року в цілому середнє значення Індексу цін на молочну продукцію ФАО досягло майже 199 пунктів, що на 5,8 пункту (3,0 відсотка) вище, ніж за підсумками 2018 року: найбільше зростання за рік продемонстрували ціни на сухе знежирене молоко, а також на сир і незбиране сухе молоко, при цьому ціни на вершкове масло знизилися.

Середнє значення Індексу цін на молочну продукцію ФАО в грудні склало 198,9 пункту, що на 6,3 пункту (3,3 відсотка) нижче рівня листопада. Найзначніше виросли котирування сиру – майже на 8 відсотків після тримісячного періоду зниження; причиною такого стрімкого зростання стала активізація глобального імпортного попиту на тлі скорочення експортного пропозиції в Європейському союзі і Океанії.

Після різкого зростання в листопаді котирування знежиреного сухого молока продовжили своє зростання і в грудні внаслідок обмеженої пропозиції на спотовому ринку, головному чином в Європейському союзі. При цьому глобальний попит на вершкове масло і незбиране сухе молоко залишився слабким, що призвело до зниження цін на цю продукцію.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: