НОВИНИ

ООН долучилася до боротьби з повенями на Прикарпатті

09.04.2021 13:22
ДІІ-748x374

На Прикарпатті створили робочу групу для розробки стратегії протиповеневих заходів. До її підготовки долучились представники програми ООН. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук, пише agronews.ua.

Повені та паводки в Івано-Франківській області відбуваються дуже часто. Минулорічна стихія призвела до руйнування берегоукріплень, водозахисних дамб, автомобільних мостів та доріг, житлових будинків. Вона завдала значних матеріальних і фінансових збитків об’єктам народногосподарського комплексу і населенню. На жаль, під час негоди загинули 5 мешканців області.На відновлення пошкоджених об’єктів протягом довгих років витрачаються значні кошти. Але запобіганню повеней та паводків достатня увага не приділялась.

“Ми створили робочу групу фахівців та експертів, щоб розробити стратегію протиповеневих заходів. До її підготовки долучились представники Програми розвитку ООН”, – повідомляє Бойчук.

За результатами роботи, були визначені основні території, що зазнають найбільшого впливу внаслідок повеней та паводків, так звані «зони ризику». Як наслідок, сформовані стратегічні напрямки, за якими необхідно здійснювати комплексні заходи щодо запобігання негативного впливу природних явищ.

Зокрема, це:

– розчищування русел річок;

– спорудження вздовж русел рік нових гідротехнічних споруд (дамб, берегоукріплень), а також відновлених об’єктів, зруйнованих в попередні роки;

– будівництво та/або відновлення мостових переходів, ділянок автомобільних доріг для унеможливлення переривання сполучення між населеними пунктами, забезпечення доїзду екстрених служб, безперервного доставлення харчів та товарів першої необхідності.

Бойчук зауважив, що при виборі показників для проведення соціально-економічного аналізу використані звіти щодо подолання наслідків стихії, яка відбулась в червні 2020 року.

«Система показників є виважена, людиноцентрична і відповідає основним стратегічним напрямкам розвитку. Першочерговому виконанню підлягають об’єкти, які несуть загрозу життю людей і їх майну, наступні пріоритети – бізнес та інфраструктура», – додає він.

Читайте також: Фермер назвав проблеми галузі вівчарства у Карпатах.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: