НОВИНИ

Оновлено прогноз урожаю яблук в Євросоюзі

06.11.2019 09:54
c390ce079b15bc3_1000x600

Виробництва яблук в ЄС у 2019/20 роках зменшиться на 19% порівняно із рекордним урожаєм минулого року і на 3% — порівняно із середнім урожаєм за останні 10 років. 75% яблук Євросоюзу цього року виробляються у 5 країнах: Польща — 25%, Італія — 21%, Франція —15%, Німеччина — 9% та Іспанія — 6%. Про це йдеться у звіті, підготованому за сприяння Департаменту сільського господарства США.

У документі зазначається, що зменшення виробництва яблук сталося через поєднання пізніх весняних заморозків у Чехії, Північній та Північно-Східній Німеччина, Польщі, Угорщині, поганого запилення в Угорщині та Румунії, посухи та спеки в Австрії, Польщі, Великобританії, пошкодженні градом в Угорщині та Греції. У Франції, Іспанії, Португалії, Нідерландах та Болгарії урожай більший, ніж у вересні 2018/19, але сукупний приріст недостатньо великий, щоб компенсувати зменшення в інших країнах. Іспанія та Португалія виграли від більшої кількості дощів та прохолодніших температур, ніж зазвичай, тоді як посуха в Нідерландах у 2019 році була меншою, ніж у 2018 році.

В ЄС виробляється приблизно 25 сортів яблук в обсягах, що перевищують 10 тис. тонн. Серед них домінуючими сортами є Голден Делішез, Гала та різновиди Джонаголд (Джонаголд, Джонагоред, Ред Джонапринс). Однак структури виробництва відрізняються. Хоча Голден Делішез найрозповсюдженіший в Італії, Франції, Іспанії та Португалії, Джонаголд є домінує у Німеччині та Бельгії; Айдаред — сорт №1 у Польщі та Угорщині.

Друга позиція за обсягами виробництва в ЄС сорту Гала обумовлена вирощуванням в багатьох державах, а домінуванням лише в кількох.

Нові сорти: Пінк леді, Канзі, Рубунс, Тентейшн та Кіку, за останні роки збільшили свою частку у виробництві. Словаччина, Нідерланди та Великобританія мають найвищу частку цих сортів у своєму виробничому портфелі — 13, 12 та 10% відповідно.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: