НОВИНИ

Оновлено правила експорту сільгосппродукції

08.03.2022 11:01
original (1)

Нові правила експорту сільськогосподарських товарів в умовах воєнного стану встановлено для попередження гуманітарної кризи в Україні, стабільності ринку та задоволення потреб населення. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко у Телеграмі, пише agronews.ua.

Він нагадав, що відтепер заборонено експортувати: овес, просо, гречку, цукор, сіль, жито, велику рогату худобу та м’ясо.

Можна експортувати за умови декларативного ліцензування: пшеницю і суміш пшениці та жита (меслин), кукурудзу, м’ясо курей свійських, яйця курячі та олію соняшникову. Тобто, пояснив Лещенко, експорт дозволяється з відповідним інформуванням уряду та видачею безоплатної ліцензії протягом доби.

Міністр додав, що не зазначені в переліку види сільгосппродукції можна вільно експортувати за стандартною процедурою.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вніс зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на експорт низки продовольчих товарів. Це передбачено постановою уряду №207 від 5 березня.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Читайте також: В уряді розповіли деталі виплати 6,5 тис грн українцям, які втратили роботу через війну.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: