НОВИНИ

Оновлені ціни на черешню шокують

19.07.2021 11:30
chereshnya-10-prichin-nachat-ee-est-pryamo-seychas

В Україні ціни на черешню досягли більш ніж 100 грн за кілограм. Водночас фермери знищують урожай, який нікуди дівати. Система поставок продукції в нашу країну влаштована так, що продавці заробляють у рази більше, ніж виробники. Про це повіомляє obozrevatel, пише agronews.ua.

Ціну накручують у рази. Фермери продають кілограм черешні за ціною близько 30,2 грн, а кінцевий споживач платить за неї від 60 до понад 120 грн за кілограм. Орендарка саду в Запорізькій області Галина Дрюцька розповідає, що змушена була знищити 50 гектарів врожаю черешні.

За її словами, у її регіоні така сама ситуація і з іншими фермерами, які змушені знищувати урожай черешні й викорчовувати плодові дерева. Причиною стали важкі погодні умови та економічний фактор.

“Територія мого саду – 112 гектарів, із яких 50 гектарів я просто була змушена знищити, викорчувати, перепрофілювати тільки з тієї причини, що неможливо було збути, реалізувати продукцію”, – повідомила вона.

Крім того, як каже Дрюцька, в Україні вирощується величезна кількість черешні, але коли фермери приїжджають до Харкова, то бачать черешню з Узбекистану, Придністров’я, Казахстану, яка просто заповнює ринки.

“Якщо в лютому немає черешні, будь ласка, завозьте її з Іспанії, з Туреччини. Але коли починається наша з 20-х чисел травня – закрийте всі, дайте нам можливість реалізувати. А ще краще відкрийте нам кордони для реалізації сільгосппродукції”, – обурена вона.

Нагадаємо, що на Запоріжчині виростили гігантську черешню.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: