АГРОРЕГІОНИ

Окупанти вивозять пшеницю із Харківщини на росію

10.06.2022 17:15
a281dc9b7226498a0d05f2a1151764ad

Із тимчасово окупованого села Макарове на Харківщині окупанти вивозять пшеницю на росію. Про це розповів голова Золочівської громади Віктор Коваленко, передає Суспільне, пише agronews.ua.

За його словами, у селі розташоване зерносховище на 1,5 тис. т.

Як повідомила Харківська обласна прокуратура, військові РФ проникли на територію підприємства 7 червня та вивезли зерно. Розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни триває.

«Для перевезення пшениці росіяни відбирають вантажні автівки в підприємців у ще одному тимчасово окупованому селі — Козача Лопань», — розповів Віктор Коваленко.

Також у Борівській селищній раді повідомили, що окупаційна влада провела нараду серед представників сільськогосподарських підприємств, які залишилися під окупацією. Серед вимог, які висунули окупанти аграріям — надати інформацію про обсяги збіжжя, яке планують зібрати та дати свою техніку для ремонту інфраструктури громади.

«Натомість окупанти обіцяють сільгоспвиробникам допомогти продати свій урожай на росію і організувати логістику. На яких саме умовах відбуватиметься процес купівлі-продажу, наразі не відомо», — йдеться у повідомленні.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: