ВАЖЛИВО

Окупанти вагонами вивозять українське зерно

23.04.2022 13:04
image

Російські загарбники викрадають зерно, яке зберігалося у сховищах на окупованих територіях Херсонщини та Запоріжжя. Це може спричинити голод у світі. Про це повідомляє 24 Канал, пише agronews.ua.

Як повідомляє Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, мешканці окупованого Криму повідомили про зростання кількості вагонів на півострові, де написано “зерно”.

Поїзди належать так званій “северо-кавказкой железной дороге” і прямують в напрямку Херсонської області.

Денісова уточнила, що Херсонщина та Запоріжжя дають значну кількість зерна, тому там обладнано багато спеціальних сховищ. Очевидно, що росіяни просто хочуть вкрасти врожай. Нещодавно така ж ситуація сталася в Бердянську.

Рашисти хочуть повторити голодомор не тільки в Україні, а й спричинити голод у світі… Агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно. Декілька тижнів тому рашисти вже викрали зерно з Бердянського порту, – написала Денісова.

Окрім цього, в окупованому Криму вже продають овочі, які росіяни вкрали з території Херсонської області.

Денісова наголошує, що викрадення продуктів харчування та зерна з окупованих земель порушує статтю 55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Вона вже звернулася до спеціальної Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну, щоб там зафіксували ці злочини.

Читайте також: Стало відомо, як в Україні збільшать виробництво сільгосппродукції.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: