АГРОРЕГІОНИ

Окупанти привласнили два запорізькі елеватори

09.07.2022 12:07
елеватор-кукурудза

На тимчасово окупованих територіях війська рф продовжують захоплювати українські підприємства з метою їх «націоналізації» та подальшого пограбування, пише agronews.ua.

Зокрема, Група Компаній «Прометей» заявила про втрату контролю над двома зерносховищними активами, розташованими на частині Запорізької області, що тимчасово не контролюється Україною. Йдеться про елеватори «Токмак» ( Пологівський район) та «Василівка» (Василівський район), які з початку повномасштабного вторгнення в Україну були переведені Групою до рангу активів, які перебувають у зоні з особливо високим ризиком.

«На захоплених територіях області окупанти намагаються привласнити бізнес шляхом збройних захоплень, пограбування та залякування. На «Василівському елеваторі», а також елеваторі «Токмак» загарбники діяли, швидше за все, аналогічним методом. Окупанти чи їх місцеві посібники або «віджимають», або руйнують і розкрадають, інших методів у них в арсеналі не існує, – наголосили співробітники компанії.

Разом з тим, у повідомленні наголошується, що як Токмак, так і Василівка знаходяться під російською окупацією з перших днів війни, тому оперувати достовірно відомими фактами про стан активів Групи в даних населених пунктах, а також про стан та наявність с/г продукції, що залишилася там на зберіганні, у компанії наразі не можуть.

«Контроль над активами у Токмаку та Василівці втрачено. Мінімальний кадровий склад підприємств, який там залишився після початку активних бойових дій у регіоні, зміг залишити свої робочі місця. Їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожує. Більш детальної інформації наразі немає у зв’язку з окупацією цих регіонів», – йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що загроза захоплення окупантами підприємств існувала з початку російського військового вторгнення. Водночас у зв’язку з позицією Групи щодо неможливості співпраці з окупаційною владою «Прометей» готовий зупинити свою господарську діяльність у рамках відповідних елеваторів до відновлення юрисдикції України на всій території Запорізького регіону.

Нагадаємо, раніше Рафаель Гороян заявляв, що ГК «Прометей» за жодних обставин не піде на співпрацю з окупаційним режимом.

“Це не обговорюється. Ніколи, чуєте, ніколи «Прометей» не працюватиме з окупантами. Якщо наші елеватори захоплять, ми їх залишимо та підемо. Працювати із ФСБ – не моя історія. Тому ще раз закликаю аграріїв допомагати ЗСУ будь-яким чином. Не чекати, коли ми виграємо війну, а вже зараз допомагати», – зазначав власник Групи в одному зі своїх інтерв’ю .

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: