НОВИНИ

Окупанти палять дендропарк та бібліотеку Інституту зрошуваного землеробства

23.06.2022 16:09
71_main-v1652453362

Будівлю Інституту зрошуваного землеробства НААН України в с у селищі Наддніпрянському на Херсонщині російські окупанти на нічліжку з харчевнею та парковку бронетехніки. Для приготування їжі на вогні палять дерева з інститутського дендропарку та рідкісні книжки з бібліотеки. Про це повідомляє пресслужба Національної академії аграрних наук України, пише agronews.ua.

Зазначають, що з початку березня загарбники пристосували науковий заклад під казарми, принагідно розграбувавши запаси дизпалива й зруйнувавши ангар з елітним насінням.

«Службові кабінети й лабораторії у двох корпусах окупанти перетворили на місця для ночівлі й споживання їжі, – розповіла співробітниця Інституту. –  А готують її на дровах з дерев, вирубаних в інститутському дендропарку. Бібліотеку з колекцією рідкісних та цінних видань також пустили на паливо, а подекуди ще й розтяжки встановили».

До повномасштабної війни колектив Інституту зрошуваного землеробства НААН налічував 114 працівників, із них 13 докторів та 31 кандидат наук. Здобуток закладу – понад 50 виведених тут сортів та продуктивних гібридів сільськогосподарських рослин, стійких до посушливих умов півдня України.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: