НОВИНИ

Окупанти активізували вивезення зерна із окупованого Бердянська

21.10.2022 16:11
perevezennya_zerno_kurkul-56573-57128-59519

Окупанти активізували вивезення зерна із окупованого Бердянська. Про це повідомляє primorka.city, пише agronews.ua.

«Мешканці тимчасово окупованого міста спостерігають активний рух вантажівок. Вони вивозять зерно з Бердянського порту та складів. Про це свідчить і всіяне зерном Мелітопольське шосе», — йдеться у повідомленні.

Бердянці кажуть, що деякий час такого активного руху не було. А тепер загарбники активізувалися знову.

Як зазначається, ще влітку з окупованих територій почали надходити повідомлення про факти захоплення зерносховищ, що належать українським трейдерам. А також крадіжки зерна у фермерів.

«Тоді ж в окупованих Запорізькій та Херсонській областях жителі стали фіксувати цілі потоки вантажівок завантажених зерном та соняшником. Вони рухалися автомобільними дорогами до Криму. Бердянці зокрема весною та влітку спостерігали черги зерновозів на виїзд з міста по Мелітопольському шосе», — повідомляє видання.

Зокрема зазначається, що з липня окупанти почали використовувати Бердянський морський порт для експорту зерна морем. До Бердянська почали заходити судна, які завантажувались під покровом ночі.

«Російські окупанти та їх поплічники навіть не приховують, що вивозять та ведуть торгівлю краденим в України збіжжям. Нещодавно заступник голови Мінекономрозвитку російської федерації Сергій Назаров заявив, що прийняття анексованих регіонів до складу Росії дозволить забезпечити приріст виробництва в зернових 10%», — підсумовується у повідомленні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: